Substaţia de Ambulanţă de la Vatra Dornei îşi pierde actualul sediu

Substaţia de Ambulanţă de la Vatra Dornei, cu şase autosanitare în dotare şi 25 angajaţi, îşi pierde sediul pe care îl ocupă de ani de zile.
Substaţia de Ambulanţă de la Vatra Dornei, cu şase autosanitare în dotare şi 25 angajaţi, îşi pierde sediul pe care îl ocupă de ani de zile. Spaţiul în care funcţionează Ambulanţa aparţine spitalului din localitate, care acum îl vrea înapoi pentru a deschide acolo un ambulatoriu de specialitate integrat.

Primăria Vatra Dornei a găsit deja o altă locaţie în care să-şi desfăşoare activitatea substaţia de Ambulanţă, respectiv un corp din clădirea policlinicii TBC, de pe strada Mihai Eminescu nr. 12. Noul sediu repartizat de administraţia locală este însă impropriu desfăşurării unei activităţi de urgenţă, iar Ambulanţa nu se poate muta în viitoarea locaţie decât dacă spaţiul va fi complet reamenajat.



Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, doctorul Daniel Martiniuc, a declarat ieri că a găsit înţelegere la conducerea spitalului, care a fost de acord să amâne eliberarea spaţiului până când lucrările de reabilitare vor fi gata, însă investiţia nu poate demara în lipsa banilor. Singura cale pentru obţinerea fondurilor necesare este Ministerul Sănătăţii, care a fost înştiinţat în acest sens, însă rămâne de văzut în ce măsură se va reuşi alocarea de fonduri.

270.000 lei, pentru amenajarea viitoarei locaţii

Într-un memoriu pe care l-a transmis autorităţilor sanitare de la Bucureşti, directorul Martiniuc a explicat că are nevoie în acest an de 270.000 de lei pentru a renova spaţiul pus la dispoziţie de Primăria Vatra Dornei şi în care substaţia de Ambulanţă ar urma să se mute.

„Locaţia care ne-a fost dată în folosinţă de Primăria municipiului Vatra Dornei necesită reparaţii capitale. Pentru încălzirea spaţiilor şi asigurarea apei calde menajere este nevoie de o refacere integrală a instalaţiei termice. În plus, pentru asigurarea condiţiilor de igienă şi confort se impun recompartimentări ale spaţiului, reparaţii, finisaje interioare şi exterioare ale clădirii”, a spus şeful SAJ Suceava.

Substaţia de Ambulanţă Vatra Dornei deserveşte un număr de 36.537 locuitori şi o suprafaţă de 2.049 km pătraţi. Aici lucrează un medic, nouă asistenţi medicali, trei dispeceri şi 12 ambulanţieri.







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei