„Joia Mare la Poiana Stampei”

Joia Mare la Poiana Stampei - Devenită o manifestare tradiţională inclusă în proiectul „Paştele în Bucovina”, derulat de Consiliul Judeţean Suceava
Devenită o manifestare tradiţională inclusă în proiectul „Paştele în Bucovina”, derulat de Consiliul Judeţean Suceava, cea de a VI-a ediţie a „Joii Mari la Poiana Stampei” se va desfăşura pe 17 aprilie, în cadrul unui proiect mai amplu derulat la nivel naţional, „Tradiţii de Joile Mari”, realizat în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Turism, ANTREC Bucovina şi Asociaţia celor mai Frumoase Sate din România.

După slujba religioasă oficiată la biserica din centrul comunei şi sfinţirea coşurilor din Joia Mare, de la ora 13,00 se va deschide Târgul de Paşte. După-amiază, Casa de Cultură Poiana Stampei va fi gazda simpozionului cu tema „Hrana tradiţională - energie pentru viaţă”, a Concertului Pascal în care vor evolua Corala “Evanghelion”, Corul “Eclesia” din Dorna Candrenilor, Grupul vocal „Flori de pe Dorna” şi Grupul folk „Amy-M” din Poiana Stampei şi a unei expoziţii gastronomice şi de încondeiat ouă. La lăsarea serii, focul din Joia Mare va fi aprins în parcul din faţa Casei Muzeu.



“Reprezentanţii pensiunilor şi harnicele gospodine din Poiana Stampei vor participa la acest eveniment prezentându-şi produsele în standurile special amenajate în Casa de Cultură, pe esplanada acesteia şi în căsuţele de lemn din curte. Turiştii care vor ajunge în comuna noastră îşi vor putea cumpăra produse tradiţionale specifice sărbătorilor pascale, ouă încondeiate, pască, cozonac, miel, mied, afinată etc.”, a precizat primarul Viluţ Mezdrea.







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei