Dornenii Andrei Leancă și Paula Vîntu, medaliați cu aur și argint la un semimaraton în Franța

Doi dintre cei mai buni atleți ai Clubului Dorna Vatra Dornei, dornenii au reușit să-și demonstreze valoarea și la nivel internațional. Astfel, Andrei Leancă și Paula Alina Vîntu, pregătiți de antrenorul Cristian Prâsneac, au evoluat cu succes și au urcat pe podium, la cea de-a 41-a ediție a semimaratonului Marvejols-Mende, competiție desfășurată în Franța, la care au participat 5.000 de sportivi valoroși din toată lumea, din țări precum Kenya, Etiopia, Uganda, Maroc, Ucraina, Belarus, Algeria, Germania, Belgia, Burundi, Canada, Camerun, Africa de Sud, Rusia, Cehia sau Namibia.


Cei trei dorneni au fost singurii reprezentanți ai României, această performanță fiind cea mai valoroasă în cei șase ani de când clubul dornean este prezent la acest semimaraton.

Speranța atletismului dornean și a celui din județul Suceava, Andrei Leancă a făcut o cursă excelentă la juniori și a câștigat medalia de argint, fiind surclasat doar de câștigătorul probei, campionul mondial din acest an la cros, etiopianul Bonsa Dida Direba. La primul ei concurs internațional, atleta clubului Dorna Vatra Dornei, Paula Alina Vîntu a debutat cu un rezultat remarcabil la cei 12 ani ai săi și a câștigat cursa la categoria copiilor, cu un avans de aproape un minut în fața keniencei Koita Hatouma.

„Sunt foarte bucuros de aceste rezultate obținute de sportivii noștri, mai ales pentru Paula, care a fost la prima ieșire internațională. Andrei se află într-o formă foarte bună și sper să câștige două titluri naționale, pe pistă, la 10.000 de metri și la naționalele de alergare montană, ce vor avea loc la Vatra Dornei. Mai mult, îmi doresc ca el să obțină o calificare la campionatul mondial ce va avea loc în septembrie în Polonia. Mulțumim încă o dată Primăriei Vatra Dornei, care a fost și de această dată alături de noi și ne-a sprijinit”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.


Traseul semimaratonului dintre localitățile franceze Marvejols și Mende a măsurat 22,4 kilometri și a pornit de la o altitudine de 600 de metri deasupra nivelului mării, ajungând la jumătatea cursei la 1.300 de metri, sosirea făcându-se la o altitudine de 715 metri.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei