Ocolul Silvic Cârlibaba este „raiul” fărădelegilor silvice

Numeroase sancţiuni au fost aplicate de conducerea Direcţiei Silvice pentru abaterile de la conduita de silvicultor şi de la prevederile Codului Silvic lucrătorilor din ocoalele silvice din judeţ. Conform şefului Direcţiei Silvice, Sorin Ciobanu, în 2012 au fost date 107 sancţiuni disciplinare, dintre care, în patru cazuri, cea mai mare pedeapsă a fost cea de desfacere a contractului de muncă pentru un inginer, un subinginer, un pădurar şi un muncitor.


Patru cazuri au fost de retrogradare din funcţie (un tehnician, trei pădurari), iar măsura prelungirii cu 1-3 ani a duratei de neacordare a unei gradaţii sau de promovare în grad s-a luat pentru 13 salariaţi (6 ingineri, 1 tehnician, 6 pădurari).

Nu au lipsit nici sancţiunile de diminuare a salariilor, cu 30% pe trei luni pentru un număr de 12 salariaţi (trei ingineri, un tehnician, opt pădurari), cu 30% pe două luni pentru doi pădurari, cu 30% pe o lună pentru un tehnician şi trei pădurari, cu 20% pe trei luni pentru un inginer şi un pădurar, cu 20% pe două luni pentru doi tehnicieni şi un pădurar şi cu 20% pe o lună pentru doi ingineri şi patru pădurari. Acestora li se adaugă numeroase alte sancţiuni de reducere a salariului cu 10% sau cu 5%, dar şi 32 de avertismente scrise, precum şi şase mustrări.

De asemenea, au fost suspendate contractul individual de muncă al şefului de ocol şi al şefului de district de la Ocolul Silvic Vatra Dornei, pe durata cercetărilor penale.

În total, au fost aplicate 113 sancţiuni, din care 73 pentru pădurari, 24 pentru ingineri silvici, 13 pentru tehnicieni şi trei pentru muncitori.

Cele mai multe sancţiuni, 17, au fost date la angajaţii din cadrul Ocolului Silvic (O.S.) Cârlibaba, urmat de O.S. Pătrăuţi, cu 16 sancţiuni, O.S. Frasin - 12, O.S. Marginea - 8 sancţiuni, O.S. Fălticeni- 8 sancţiuni, O.S. Stulpicani - 7 sancţiuni, O.S. Vatra Dornei - 7 sancţiuni, O.S. Iacobeni - 6 sancţiuni, O.S. Broşteni – 5 sancţiuni, O.S. Gura Humorului - 4 sancţiuni, O.S. Moldoviţa, O.S. Putna, O.S. Mălini, Herghelia Lucina, câte 3 sancţiuni, O.S. Crucea, O.S. Pojorâta, O.S. Solca, O.S. Brodina şi O.S. Dolhasca, câte două sancţiuni, iar O.S. Adâncata, o sancţiune.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei