Companiile Egger şi Schweighofer solicitate să sprijine cu rumeguş municipiul Vatra Dornei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat în cursul zilei de ieri că dornenii riscă să rămână fără căldură până la sfârşitul acestei ierni în situaţia în care primăria nu va găsi soluţii pentru asigurarea rumeguşului necesar funcţionării centralei termice. Cătălin Nechifor a arătat că aceleaşi probleme legate de stocurile de combustibil necesar pentru centrala termică se înregistrează şi în Suceava.


„Atât la Suceava, cât şi la Vatra Dornei, avem dificultăţi majore în sensul că există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura livrarea agentului termic în această perioadă. În toate prognozele meteo se anunţă încă o perioadă rece, şi asta înseamnă că teoretic, cel puţin până pe data de 15 martie, va trebui să asigurăm agent termic”, a declarat Nechifor.

El a arătat că la Vatra Dornei se asigură în continuare căldură, însă doar după ce compania Kronospan a acceptat să vândă primăriei acestui municipiu o parte din rumeguşul pe care îl colectează de la gaterele din judeţul Suceava şi pe care în mod normal îl folosea în producţie. El a adăugat că face o invitaţie către companiile austriece Egger şi Schweighofer să accepte să cedeze o parte din rumeguşul pe care îl folosesc în producţie, astfel încât primăria din Vatra Dornei să poată asigura combustibil pentru centrala termică. El a adăugat că la Vatra Dornei ar fi nevoie de o cantitate de 10.000 de metri cubi de rumeguş pentru a se putea asigura agentul termic până la finalul acestei ierni.


Şeful administraţiei judeţene a spus că primăria din Vatra Dornei plăteşte pentru rumeguşul care îl ar urma să-l preia de la aceste companii.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei