Referenta Primăriei Cârlibaba, care şi-a ucis bebeluşul, va sta zece ani după gratii

Pedeapsă grea pentru referenta Primăriei Cârlibaba, femeia care şi-a ucis copilul nou-născut pe care l-a aruncat într-un WC public, iar apoi a fugit în Italia, sperând că nu va fi prinsă. Elena Simona Precop, în vârstă de 28 de ani, a fost dată în urmărire internaţională, iar recent a fost adusă „pachet” în România. În cursul zilei de ieri, Tribunalul Suceava a luat şi o decizie în ceea ce o priveşte. Fosta angajată a Primăriei Cârlibaba a primit zece ani de închisoare cu executare pentru omor calificat.

Pedeapsa nu este însă definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

Tânăra, care este mamă a unei fetiţe de 7 ani, a adus pe lume, la sfârşitul lui aprilie 2012, cel de-al doilea copil al ei: o fetiţă de 3,2 kilograme, născută vie, la termen.

Naşterea a avut loc într-un WC public din spatele căminului cultural, la câţiva metri de sediul primăriei, instituţie a cărei angajată Elena Simona Precop era din iarna lui 2009.

În WC-ul respectiv, unde a fost găsită şi placenta, tânăra, susţin anchetatorii, şi-ar fi ucis nou-născutul, lăsându-l să moară asfixiat într-o pungă, pe care a ascuns-o apoi, cu tot cu cadavrul micuţului, într-un dulap în casă.

Tânăra a susţinut iniţial că a fost vorba de un avort spontan, însă a fost contrazisă de medicii care au consultat-o şi de legiştii care au făcut necropsia trupului neînsufleţit al bebeluşului mort.

La scurt timp după ce toată povestea a ieşit la iveală, Elena Simona Precop a fost internată la Psihiatrie, pentru a fi expertizată psihiatric. Anchetatorii voiau să afle dacă Elena Simona Precop a comis fapta pe fondul unei tulburări psihice provocate de naştere.

Concluziile specialiştilor psihiatri au fost că tânăra a avut discernământ, procurorii încadrând fapta fostului referent agricol de la Cârlibaba la omor calificat.

Anchetatorii nu au aflat încă motivul pentru care tânăra, absolventă de studii superioare, s-a chinuit atât de mult să ascundă această sarcină şi a mers până într-acolo încât şi-a ucis bebeluşul imediat după ce l-a adus pe lume.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei