S-a deschis „Orăşelul Copiilor” de la Vatra Dornei

În parcul municipal din Vatra Dornei s-a deschis oficial, joi seară, „Orăşelul Copiilor”, în prezenţa a sute de copii şi părinţi.

În apropierea Catedralei „Sfânta Treime”, reamenajarea orăşelului a fost efectuată cu bani din bugetul local, aprobaţi prin HCL.


În deschiderea evenimentului a luat cuvântul primarul municipiului, Ilie Boncheş, care le-a urat celor prezenţi sărbători fericite şi i-a invitat să participe la spectacolele pe care le-au pregătit cei mici. Pe scenă şi-a făcut apariţia şi Moş Crăciun, încărcat cu daruri pentru cei mici. Tot aici a evoluat un grup de copii de la Şcoala Nr. 4, îndrumaţi de prof. Liuţa Jucan, care au prezentat datini şi obiceiuri de iarnă. A urmat „Dansul crăciuniţelor” interpretat de copii îndrumaţi de înv. Viorica Afloarei. În continuare, grupul de colindători „Lumină lină” de la Capela Spitalului Municipal, îndrumat de pr. Cristian Agavriloaei, a cântat „Din cer senin”, „Afară ninge liniştit” şi „Astăzi s-a născut Hristos”. Copiii de la Clubul Copiilor şi Elevilor, acompaniaţi de prof. Marian Proboteanu, au interpretat „Sus la porta Raiului” şi „Domn, domn să-nălţăm”.

Şcoala Nr. 1 a prezentat cântecul „Prima zăpadă”, interpretat de un grup de colindători din clasa a IV-a A (prof. Oana Pintescu) şi poezia „Iarna pe uliţă”, interpretată de Smaranda Gnaciuc. Au urmat elevi ai Şcolii Generale Nr. 2, îndrumaţi de prof. Romeo Uţa, care au cântat melodiile „Decembrie”, „Colindăm, colindăm iarna”, „Cântec de Crăciun”, „Un înger din cer” şi piesa instrumentală „Noapte de vis”. Elevi ai Grupului Şcolar „Vasile Deac” au interpretat cântecele „Colindăm, colindăm iarna!” şi „Trei cocoşi negri cântau”. În finalul spectacolului, pe scenă a urcat un grup de colindători liceeni îndrumaţi de prof. Elena Cheşa şi Alina Talanca, care au încântat publicul cu colindele „Sosit-a paznicu”, „Legănelul lui Iisus” şi „Crenguţa cu flori”. Trupa de dans Reloud a susţinut un scurt spectacol de street dance.

Moş Crăciun i-a recompensat cu daruri pe cei care au cântat şi nu numai pe ei. În final, el şi-a răsturnat sacul şi a împărţit daruri celor mici care au rezistat frigului.



SURSA: CraiNou.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei