Poiana Stampei, deszăpezită … după zeci de ani

Cu patru utilaje pentru îndepărtarea zăpezii, la Poiana Stampei s-a reuşit pentru prima oară în ultimii zeci de ani să se asigure o deszăpezire corespunzătoare a localităţii. Comandamentul de deszăpezire din cadrul Primăriei Poiana Stampei s-a reunit sâmbătă, odată cu prima ninsoare. Pe străzile principale din cele 7 sate s-a intervenit imediat cu utilaje şi material antiderapant, după care s-a acţionat pe drumurile mai puţin circulate şi spre locuinţele izolate.


„Considerăm că suntem cu mult mai bine pregătiţi pentru a interveni cu promptitudine şi eficienţă maximă pentru atenuarea efectelor negative create de zăpadă. Primăria Poiana Stampei a achiziţionat utilaje performante, noi, dotate cu toată tehnologia necesară pentru a menţine drumurile comunale circulabile. Maşina dotată cu lamă pentru deszăpezire şi sărăriţă pentru împrăştiat material antiderapant a fost achiziţionată din fonduri europene. Pentru situaţii deosebite şi pentru intervenţia pe drumurile forestiere avem pregătit autogrederul, un utilaj nou, performant, achiziţionat tot printr-un proiect european” ne-a declarat primarul Viluţ Mezdrea.

Comuna Poiana Stampei este situată într-o zonă de munte cu multe case răsfirate, la care accesul se face mai greu, motiv pentru care autorităţile au montat sisteme pentru deszăpezire pe alte două utilaje. Este vorba de tractorul din dotarea Primăriei şi tractorul Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Măgura Mare”, achiziţionat din subvenţia primită prin A.P.I.A. de la UE, pentru suprafaţa de teren pe care localnicii o au în proprietate la Muntele Măgura Mare.

Tot pentru a ajunge pe timp de iarnă în locurile izolate, dar şi pentru diferite lucrări necesare a fi executate în comună în restul anotimpurilor, administraţia locală a scos la licitaţie achiziţia unui buldoexcavator nou care va servi nevoilor cetăţenilor comunei.

„Consider că pentru această iarna suntem «înarmaţi până în dinţi» şi suntem gata să facem faţă cu succes iernii, pentru a lăsa loc frumuseţilor, bucuriilor şi atmosferei sărbătorilor să pătrundă în sufletele noastre. Sărbătorile de iarnă, atât de mult aşteptate atât de cei mari, cât şi de cei mici, sunt cu mult mai frumoase atunci când zăpada transformă mica noastră comunitate într-un ţinut de basm, rupt parcă din poveştile de demult, iar oamenii pot să circule pe drumurile din comună” a spus primarul Viluţ Mezdrea.



SURSA: CraiNou.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei