Fetiţa adusă la spital cu 15 căpuşe pe corp face tratament preventiv pentru boala Lyme

Fetiţa de 6 ani din Vatra Dornei muşcată marţi de nu mai puţin de 15 căpuşe care i-au rămas fixate pe piele a început un tratament preventiv pentru boala Lyme. Aşa au informat ieri responsabili din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care au arătat că minora face o cură de antibiotice, recomandată în astfel de cazuri. Pe data de 23 mai, minora va face şi testul specific pentru determinarea bolii Lyme.

Minora muşcată de 15 căpuşe a fost adusă marţi la spitalul din Vatra Dornei. Aici, ea a fost supusă unor intervenţii de mică chirurgie, în urma căreia medicii i-au extras căpuşe din zona jugularei, a toracelui, a picioarelor şi din apropierea organelor genitale, acesta fiind cel mai grav caz de până acum. Responsabili din cadrul DSP au informat ieri că fetiţa locuieşte într-o casă de la marginea pădurii, iar în cursul zilei de marţi s-a jucat în grădină cu cei doi câini din gospodărie.

Medicii: numărul persoanelor muşcate de căpuşe şi al celor diagnosticate cu boală Lyme va creşte

Boala Lyme este o boală infecţioasă produsă de bacteria Borrelia Burgdorferi, care este transmisă la om prin muşcătura de căpuşă. Din cauza faptului că afectează întreg organismul şi prezintă o gamă vastă de simptome, boala Lyme a fost supranumită „boala cu 1.000 de feţe”. Tocmai această particularitate o face şi foarte greu de depistat, motiv pentru care în multe cazuri tratamentul este unul de lungă durată, uneori chiar şi de câţiva ani.


În 2012, în judeţ au fost confirmate două cazuri de boală Lyme transmisă de căpuşe. De la încălzirea vremii, tot mai multe persoane ajung la spital după ce au fost muşcate de aceste insecte parazite care se hrănesc cu sânge. Medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor cu muşcături de căpuşe şi a celor diagnosticaţi cu boală Lyme să crească în perioada următoare.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei