Dorneanul Andrei Leancă s-a impus în Austria

0
Atletul dornean Cristian Prâsneac şi elevul său Andrei Leancă au participat în ultima zi din anul 2011 la un prestigios concurs internaţional de alergare pe şosea în localitatea Linz, din Austria.

Cristian Prâsneac a concurat în Cursa Aşilor, într-o companie selectă alături de atleţi valoroşi din peste 30 de ţări, numele cel mai cunoscut prezent la start fiind cel al recordman-ului mondial Leonard Komon, din Kenya, campion olimpic şi mondial în probele de 10.000 şi 15.000 de metri.

La final, sportivul legitimat la CSM Vatra Dornei a trebuit să se mulţumească cu locul 21. Aşa cum era de aşteptat, întrecerea a fost câştigată de principalul favorit, Leonard Komon, urmat în ierarhie de campionul mondial de juniori Bett Josphat, tot din Kenya, şi de etiopianul Zewdie Miliyon Yehwalaeshet.

Celălalt dornean prezent la Linz, Andrei Leancă, a alergat fără trac în cursa pe distanţa de 7 kilometri destinată tineretului, izbutind să treacă primul linia de sosire, cu 7 secunde în faţa germanului Marco Bscheidl. Pe trei a venit austriacul Benjamin Klinger. „Sunt foarte mulţumit de performanţa înregistrată de Andrei Leancă, în condiţiile în care ne aflăm undeva la începutul perioadei de pregătire.


Elevul meu va ajunge în vârful de formă abia în luna martie, când sunt programate câteva concursuri importante. Dorim să mulţumim Primăriei din Vatra Dornei şi firmei Constructim din Timişoara pentru sprijinul constant oferit, care ne dă posibilitatea să luăm startul în concursuri tari, precum a fost cel de la Linz”, a declarat Cristian Prâsneac.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei