Au venit cu trenul de la Timişoara la Vatra Dornei, unde au furat o maşină

0
Trei indivizi din municipiul Timişoara, ajunşi la Vatra Dornei cu trenul, au furat o maşină expusă la vânzare care se afla în imediata apropiere a Gării Vatra Dornei Băi. Joi, în jurul orei 12.00, Laurenţiu R., în vârstă de 34 de ani, localnic din Dorna, a anunţat poliţia că autoturismul său, un Volkswagen Golf III, înmatriculat în Franţa, a dispărut.

Judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Vatra Dornei au început imediat operaţiunile de căutare a maşinii. Au reperat-o pe raza comunei Poiana Stampei, unde cei trei se deplasaseră la o rudă pe care o au în zonă. În încercarea de a-şi pierde urma, autorii au schimbat plăcuţa de înmatriculare a maşinii, în locul numerelor de Franţa punând numere de Portugalia.

Ca mod de operare indivizii au forţat portiera stânga faţă a autoturismului, au forţat apoi sistemul de blocare a volanului, după care au pornit maşina cu ajutorul unei chei potrivite.

Autorii identificaţi de poliţie sunt Oleg Scofari, în vârstă de 22 de ani, Ion C., de 17 ani, şi Andrei Chiforescu, de 20 de ani, toţi trei fiind introduşi joi seară în arest, pe baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore.

În cursul zilei de ieri ei au fost prezentaţi procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru a se stabili dacă se impune prezentarea lor în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii au luat doar măsura interdicţiei de a părăsi ţara, astfel că cei trei urmau să fie eliberaţi din arest, imediat după expirarea ordonanţei pentru 24 de ore.


Din informaţiile pe cale le avem, cel puţin doi dintre cei trei suspecţi mai sunt cercetaţi în fapte de furt de autoturisme, inclusiv din străinătate. De altfel şi modul în care aceştia au operat arată că nu sunt amatori. Valoarea maşinii sustrase şi apoi recuperate a fost estimată la 5.000 de lei.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei