Vicecampion mondial la schi, plătit cu 100 de lei pe lună

0
Jaf pe bani publici şi umilinţă la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei. Cam acestea sunt ingredientele pe care le suportă de luni de zile unul dintre cei mai promiţători schiori din România.

Este vorba de Petrică Hogiu, sportiv legitimat la CSI Vatra Dornei, şi care în luna ianuarie a acestui an a devenit vicecampion mondial în proba de 20 de kilometri pursuit contând pentru Campionatele Mondiale de juniori la schi fond. Deşi a obţinut acest rezultat de excepţie pentru sporturile de iarnă din România, devansând sportivi din ţări cu mare tradiţie în domeniu, gen Norvegia sau Rusia, Petrică Hogiu primeşte o indemnizaţie de mizerie. În cursul acestui an, sportivul a fost „recompensat” cu suma de 1.000 de lei, bani pe care i-a primit în cursul lunilor ianuarie şi februarie. Practic, în cele 10 luni ale acestui an, Hogiu a încasat, în medie, câte 100 de lei. Autorul acestei ruşini naţionale este Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, care îşi bate joc efectiv de cel mai bun sportiv al clubului.

Informaţia a fost confirmată de Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon. „Ştiu că între clubul de unde provine sportivul şi CSI Vatra Dornei era o înţelegere pentru achitarea unei indemnizaţii lunare de 1.000 de lei. Până acum, cei de la CSI Vatra Dornei nu şi-au respectat angajamentul, deşi fonduri au existat la acest club, chiar substanţiale. Un sportiv de valoarea lui Petrică Hogiu merită să primească tot ce are nevoie pentru a face performanţă. Ar fi păcat să se piardă pe drum cea mai mare speranţă a schiului din România”, a declarat Puiu Gaşpar.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei