Unde ne petrecem Revelionul ?

0
În ultimul an agenţiile de turism din România, pentru a nu fi puternic afectate de criză financiară, şi-au mărit numărul de oferte last-minute şi au creat cât mai multe concepte tentante pentru turişti.
În această perioadă, în condiţiile în care apetitul românilor pentru călătorii a fost afectat atât de lipsă de timp liber dar şi de bani, "city break"-ul , pare a fi alegerea ideală pentru a petrece o mini vacanţă peste hotare mai ales dacă este vorba despre întâmpinarea noului an. Acest fenomen pare să fi luat amploare iar cei care aleg această variantă sunt în general turişti care nu au timp să petreacă un sejur sau nu dispun de o sumă mare pentru o vacanţă , dar nici nu vor să renunţe la ea.

Revelionul la Praga, unele dintre cele mai ieftine oferte externe

Capitală Republicii Cehe, Praga şi-a dobândit multiple renume, ca "oraş al celor o sută de turnuri" sau "oraş al celor o sută de poduri", aflându-se în topul celor mai vizitate capitale europene după Londra, Paris, Romă, Madrid şi Berlin, aşa cum am menţionat şi în articolele anterioare.
Dar în perioadă vacanţei de iarnă pacheţele care includ această destinaţie se bucură de un mare success aflându-se în topul celor mai ieftine vacanţe de Revelion,astfel 3 zile în capitală cehă petrecute în perioadă 30 decembrie - 2 ianuarie poate costa între 250 şi 350 euro de persoană cu cazarea la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus.
Pentru cei pasionaţi de ski ofertele sunt multiple. Anul acesta staţiunea St. Anton este promovată pe piaţă turistică atât pentru cei care doresc să practice sporturile de iarnă cât şi pentru cei care vor să se distreze în barurile austriece.
St Anton se află la poalele drumului care urcă spre trecătoarea Arlberg. Staţiunea este un melanj de clasic şi modern, cu hoteluri şi vile aşezate de o parte şi de altă a unei văi înguste. Deşi în trecut se confruntă cu zgomotul şi disconfortul prezenţei unei căi ferate în apropiere, odată cu anul 2001 gară a fost mutată, lăsând locul unui parc şi unui superb patinoar.
Un lucru extrem de interesant este faptul că St. Anton este cunoscută că fiind o Mecca a "leneşilor" ski-ului, adică a celor care caută cu preponderanţă alte tipuri de activităţi atunci când aleg un sejur de acest tip. Staţiunea dispune de zeci de baruri şi discoteci deschise până în zori. De aceea nu este o destinaţie recomandată celor care caută pârtiile liniştite.



În România cele mai solicitate destinaţii sunt Valea Prahovei şi Vatra Dornei

În ceea ce priveşte destinaţiile de iarnă din România, agenţiile de tursim nu promovează foarte multe. Pe lângă Valea Prahovei, cea mai promovată regiune turistică, Vatra Dornei , şi Băile Tuşnad sunt cele mai căutate de turişti.

Supranumită şi "Perla Bucovinei", staţiunea Vatra Dornei este apreciată de turişti în perioada iernii mai mult datorită pârtiilor de schi. Pârtia de schi Dealu Negru are o lungime de 3000 m şi beneficiază de instalaţie de transport cu telescaun, şi este destinată schiorilor amatori, având un grad de dificultate mediu. Pârtia de schi Parc este destinată schirilor începători, sau copiilor, fiind dotată cu o instalaţie de teleschi, şi baby-schi. Agenţiile de turism oferă cazare la pensiuni cu preţuri cuprinse intre 75 lei si 90 lei de persoana pe noapte.

Situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, oraşul Băile Tuşnad, înconjurat de munţii Harghita şi Bodoc, este renumit ca cea mai mică staţiune balneară din ţară. Zona Tuşnadului este apreciată pentru izvoarele de apă minerală cu efecte curative. În apropiere de Băile Tsnad se află şi Lacul Sf. Ana, singurul lac din Europa Centrală, aşezat într-un crater vulcanic care s-a păstrat intact. Este considerat o raritate a naturii, fiind declarat rezervaţie naturală.
În băile Tuşnad agenţiile de tursim oferă pachete în perioada Sarbatorilor de iarna cu preţuri începând de la 700 lei, ofertă ce include 3 nopţi de cazare pensiune completa si masa festiva de Revelion si Carnaval.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei