Spaniolii ne vaneaza ursii

0
Foarte multi straini sunt interesati sa vaneze ursii care traiesc în padurile din Bucovina. Printre cei de peste hotare care vor sa vaneze ursii pe fondurile de vanatoare gestionate de institutia silvica se numara în acest an si spaniolii. Pentru aceasta distractie ei scot din buzunar sume între 500 si 10.000 de euro. Seful Departamentului Vanatoare si Cai de Rasa din cadrul Directiei Silvice Suceava, Cristi Tomniuc, ne-a declarat ca sezonul de vanatoare a început pe 15 septembrie si se va încheia pe 30 decembrie.

Joi sunt asteptati la Suceava vanatori spanioli care vor vana ursi în zona Campulung si Vatra Dornei. Chiar daca au mai fost vanatori straini care au încercat sa vaneze ursi înca de la începutul acestui sezon, deocamdata nici un animal nu a cazut în bataia pustii. Potrivit silvicultorilor, 60 la suta din ursii Europei traiesc în Romania, adica cam 7.000. Cateva sute pleaca anual în strainatate, sub forma de trofee de vanatoare.



Vanatorii vor primi din nou unda verde pentru a vana, dar de aceasta data mistreti în luna ianuarie anul viitor. Un grup de vanatori spanioli a platit la sfarsitul anului 2009 suma de 25.000 de euro Ocolului Silvic Suceava pentru a vana 40 de mistreti. Acesta a fost cea mai mare partida de vanatoare organizata în ultimii zece ani. Sapte vânatori din Spania, însotiti de doi români, s-au adunat în padurile de la Marginea, Breaza, Brosteni, Moldovita si Pojorâta. În plus, unul dintre participanţi a vrut să aibă ca trofeu şi un urs, aşa ca a mai rămas câteva zile la pândă. În final, acesta a doborât un animal care provocase mai multe pagube în gospodariile din Brosteni si din zona Dornelor.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei