Lucrările de modernizare a DN 17 au fost finalizate

0
Şoferii care se vor deplasa cu maşinile pe DN 17, între Suceava şi limita judeţului cu Bistriţa-Năsăud, nu vor mai fi nevoiţi să aştepte la semafoarele montate în zonele în care se lucrează pentru modernizarea acestui drum. Aceasta după ce, în cursul zilei de marţi, au fost terminate lucrările la ultimul pod aflat în construcţie pe tronsonul DN 17 care străbate judeţul Suceava. Este vorba despre podul din localitatea Molid, comuna Vama, la finalizarea lucrărilor şi îndepărtarea ultimelor semafoare de pe DN 17 fiind prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a declarat că în momentul de faţă pe DN 17 nu mai există porţiuni în care circulaţia să fie blocată de semafoare, principalele lucrări de modernizare fiind finalizate.

„În acest moment s-a deschis circulaţia pe ultimul pod care s-a construit pe DN 17. Este una dintre investiţiile mari din România în infrastructura de transport rutier. Un drum de 136 de kilometri prin judeţul Suceava, care leagă Moldova de Ardeal, Suceava de Cluj, şi care trece prin 16 localităţi din judeţul nostru. Trebuie să mulţumesc constructorilor care s-au ţinut de cuvânt. De aici încolo nu mai există semafoare pe DN 17 şi nu mai există poduri de construit”, a spus Flutur. El a arătat că în prezent constructorii lucrează la finalizarea marcajelor rutiere.

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că valoarea totală a investiţiei în modernizarea DN 17 de la Suceava şi până în pasul Tihuţa se ridică la suma de 96 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a spus că lucrările de modernizare au fost realizate de firmele greceşti Mochlos şi Aktor, precum şi de firma SC CF Grup Colas Iaşi.

„Cred că în două săptămâni vor fi gata şi echipamentele rutiere şi marcajul, astfel încât acest drum să fie un drum modern, un drum adevărat al României europene”, a spus Flutur. El a mai adăugat că în prezent se mai lucrează la repararea unei porţiuni de drum din comuna Ilişeşti care a fost afectată de alunecările de teren.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei