„Dorna, plai de joc şi cântec”, la a treia ediţie

0
În perioada 20-22 iulie, la Vatra Dornei se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional al Ansamblurilor folclorice ale copiilor şi tinerilor „Dorna, plai de joc şi cântec”.

La ediţia din acest an participă 14 ansambluri din mai multe judeţe ale ţării, respectiv, Arad (Ansamblul folcloric „Zarandul”), Argeş (Ansamblul folcloric „Brâuleţul”), Tulcea (Ansamblul folcloric „Doruleţul”), Botoşani (Ansamblul folcloric „Mugurelul” din Dorohoi şi Ansamblul folcloric „Mărgineanca”), Olt (Ansamblul folcloric „Dârjovul”), Vaslui (Orchestra „Firicelul” din Negreşti), Bistriţa-Năsăud (Ansamblul folcloric „Doruleţul”). Judeţul Suceava va fi reprezentat de Ansamblul folcloric „Plaiurile Dornelor”, Ansamblul folcloric „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc, Ansamblul folcloric „Ciobănaşul” din Rădăuţi, Ansamblul folcloric „Brăduleţul” Dorna Arini, Ansamblul folcloric „Arcanul” din Botoşana şi Ansamblul folcloric „Plai bucovinean”.

Startul festivalului a fost dat pe 20 iulie, la Primăria din Vatra Dornei, acolo unde participanţii şi juriul s-au întâlnit cu autorităţile locale. Cu această ocazie, primarul Ioan Moraru a precizat că în zilele noastre este greu să organizezi un festival, dar este şi mai greu pentru cei care se înscriu să participe la un astfel de festival şi care trebuie să străbată sute de kilometri pentru a ajunge la Dorna. „Am dorit să nu ajungem în situaţia de a bloca tradiţia şi continuitatea acestui festival cunoscut la nivel naţional şi internaţional. Nu au fost obiecţii în organizarea festivalului nici în Consiliul Local, având în vedere că anul acesta este foarte puţin probabil să mai organizăm zilele municipiului Vatra Dornei. Tinerii şi tinerele care se vor lansa după această ediţie a festivalului de folclor de la Vatra Dornei să-i vedem pe marele scene ale ţării şi, de ce nu, şi în străinătate”, a precizat primarul Ioan Moraru.

Ideea acestui festival îi aparţine lui Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei. În urmă cu trei ani, acesta a marcat, prin prima ediţie a Festivalului naţional de folclor al copiilor „Dorna, plai de joc şi cântec”, 30 de ani de activitate a Ansamblului Folcloric condus de profesorul Gavril Moroşan.

După două zile de concurs, astăzi de la ora 11, va avea loc festivitatea de premiere, ocazie cu care cel mai bun ansamblu va primi trofeul festivalului.

ARTICOL COMPLET: MonitorulSV.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei