Cine se află în spatele presupuselor dosare măsluite de la Parchetul Vatra Dornei

0
Ancheta în cazul presupuselor dosare măsluite de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi al acuzaţilor de corupţie ce planează asupra unor funcţionari din cadrul acestei instituţii bate pasul pe loc, şi, cel puţin până în prezent, nu există nici un vinovat. Oficial.

Neoficial, însă, surse judiciare ne-au mărturisit că măgăriile descoperite prin mai multe dosare ale Parchetului de la Vatra Dornei arată clar cum, prin ordonanţe date de procuror, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmării penale faţă de mai mulţi indivizi care, în mod normal, ar fi trebuit să ajungă în faţa instanţelor de judecată pentru infracţiuni pedepsite cu puşcăria.

Coincidenţă sau nu, susţin sursele noastre, toate dosarele în care s-au găsit astfel de nereguli aparţin aceluiaşi procuror, care, în trecut, ar fi deţinut o funcţie de conducere în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Celulă goală

Din informaţiile pe care am reuşit să le obţinem, în ciuda tăcerii misterioase a anchetatorilor, am aflat că dosarele măsluite vizează infracţiuni la regimul rutier, în principal alcoolemii.

Indivizi prinşi beţi turtă la volan, cu alcoolemii ce depăşeau cu mult limita legală, au scăpat de răspunderea penală. Sunt exemple de învinuiţi care aveau alcoolemii de peste doi la mie (n.r. -limita dintre contravenţie şi infracţiune este 0,80 la mie) şi cu toate astea, potrivit ordonanţei procurorului, au scăpat de răspunderea penală.

Curios e faptul că nu vorbim de un singur dosar, ci de mai multe, şi cu toate astea doar grefiera de la Parchetul Vatra Dornei a fost pusă sub acuzare, deşi au trecut luni bune de când au ieşit la iveală toate aceste nereguli. Surse judiciare ne-au lăsat de înţeles că, dacă nu ar fi fost vorba de un funcţionar al Parchetului, ci de un poliţist, atunci acesta din urmă ar fi fost deja arestat preventiv.

Vezi cazul agentului Constantin Ivan, de la Poliţia Salcea, care, pentru un singur astfel de dosar, în mai puţin de un an, a fost arestat preventiv, destituit din poliţie şi condamnat definitiv la trei ani de închisoare şi interzicerea drepturilor civile pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei închisorii.

A avut sau nu complici printre procurori?

“Monitorul de Suceava” a prezentat în exclusivitate, la începutul lunii mai a.c., informaţia potrivit căreia locuinţa greferiei-dactilograf de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, Angelica Mariana Bulughiană (43 de ani), a fost percheziţionată, existând informaţii că funcţionara ar avea legătură directă cu presupuse fapte de corupţie petrecute la nivelul unităţii de parchet.

A doua zi, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a trimis un comunicat de presă prin care informaţiile prezentate de ziarul nostru erau confirmate oficial.

În cazul în care acuzaţiile de corupţie se vor adeveri, la finalul anchetei, e greu de crezut că grefiera Bulughiană ar fi reuşit de una singură să măsluiască dosare penale, fără să fie avut cel puţin un complice printre procurori.

Dacă ar exista date că în spatele acţiunilor grefierei se află chiar unul dintre magistraţii cu care lucra, atunci dosarul ar fi fost trimis un etaj mai sus, competenţa aparţinând Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cu toate acestea, însă, dosarul se află în continuare în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Grefiera s-a internat la Psihiatrie

De săptămâna trecută, Angelica Mariana Bulughiană s-a internat în Spitalul de Psihiatrie din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Din informaţiile obţinute, grefiera a susţinut că a fost afectată serios de tot acest scandal de corupţie şi se teme să nu recurgă la vreun gest extrem.

Surse apropiate anchetatorilor susţin, însă, că grefiera de la Vatra Dornei nu face decât să tragă de timp, pentru a întârzia ancheta, în căutarea unei portiţe de scăpare.

Pe data de 30 aprilie a.c., cu câteva ore înainte ca procurorul general al Sucevei, Vasile Mandici, să vină în control la Parchetul de la Vatra Dornei, controlul vizând tocmai suspiciunile de corupţie ce planau asupra grefierei Bulughiană, aceasta din urmă s-a învoit de la serviciu şi s-a internat în spitalul din localitate.

A stat trei zile internată în Spitalul Municipal Vatra Dornei, timp în care, potrivit surselor noastre, i s-ar fi cerut să-şi dea demisia.

Iniţial, grefiera a fost de acord, însă, dându-şi seama că astfel îşi acceptă tacit vina, a refuzat să demisioneze, şi s-a internat la o clinică din Cluj.

La începutul lunii trecute, a stat pentru prima oară faţă-n faţă cu anchetatorii, prezentându-se la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Potrivit anchetatorilor, Angelica Mariana Bulughiană nu a stat prea mult la audieri, prelevându-se de dreptul de a nu da declaraţii.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei