Desfasurare impresionanta de forte la hotelul Calimani din Vatra Dornei

0
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a desfăşurat vineri, un Exerciţiu Tactic de Cooperare pentru Situaţii de Urgenţă la un obiectiv turistic – Complexul balnear „Călimani” Vatra Dornei. Potrivit căpitanului Dan Baltaru, ofiţer în cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava prin acest exerciţiu s-a urmărit „gestionarea situaţiilor de urgenţă pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale unui incendiu la un obiectiv cu aglomerări de persoane în speţă complexul balnear „Călimani”, la etajul 4 camera 412 şi apartamentul 413 şi un accident rutier urmat de încarcerarea victimelor, pe raza municipiului Vatra Dornei.”

Potrivit scenariului „se presupune că incendiul a fost cauzat de neglijenţa unui fumător, a fost observat de către paznicul obiectivului, care a procedat la alertarea personalului de pe locul de muncă acţionând butonul de incendiu. Sistemele automate de avertizare a incendiului din cadrul complexului au intrat în funcţiune, dar datorită propagării incendiului cu repeziciune au fost afectate circuitele de alimentare cu curent electric, rezultând întreruperea în totalitate a alimentării cu energie electrică a întregului obiectiv şi oprirea funcţionării ascensoarelor”.

Au fost alarmaţi: conducerea obiectivului, personalul de pe locul de muncă, I.S.U.J. Suceava, respectiv detaşamentul de pompieri Vatra Dornei. De la dispeceratul I.S.U.J. Suceava a fost pus în aplicare Planul Operativ de Interventie, Planul de acţiune şi cooperare cu celelalte forţe ale Comitetului Local Pentru Situaţii De Urgenţă, al municipiului Vatra Dornei. La locul incendiului s-a deplasat garda de intervenţie a Detaşamentului Vatra Dornei, cu toate forţele şi mijloacele.



...


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei